Over de organisatie
Stichting Delen geeft meer heeft als doel om initiatieven en organisaties in Nederland te ondersteunen die zich richten op groepen met weinig inkomen. Hun speerpunt is ervoor zorgen dat de deelnemers in deze groepen sociaal en financieel weerbaarder worden. De ondersteunde groepen organiseren zelfgekozen activiteiten, zoals kleinschalig ondernemen, gezamenlijk sparen, samen een woonvorm beheren of een lobby organiseren. Stichting Delen geeft meer steunt daarom organisaties die de kracht van de groep tot bloei brengen.
De visie van de stichting is dat iedereen talenten heeft en dat een hechte groep mensen met gedeelde ervaringen veel talenten tot ontwikkeling kan brengen. Hun missie is om bij te dragen aan uitnodigende en veilige gemeenschappen, waar mensen kracht en zeggenschap hebben en verantwoordelijkheid wordt gedeeld.
Daarnaast financiert de stichting ook het project "From Camp to CampUs" van Movement on the Ground. Dit project heeft als doel om vluchtelingen in Nederland in staat te stellen om zelf hun AZC leefbaar te maken. Dit kan onder andere gebeuren door het opzetten van projecten zoals zonnepanelen, moestuinen en naaiateliers.
Ook ondersteunt Stichting Delen geeft meer de oprichting en versterking van sociale coöperaties in Nederland via het platform LaNSCO. Een sociale coöperatie is een groep mensen die hun eigen bedrijf opzetten en tegelijkertijd hun uitkering kunnen behouden. De coöperatie biedt ondersteuning, coaching en regelt de boekhouding voor de ondernemers. Het doel van LaNSCO is om bij te dragen aan een solidaire economie, waarbij er ruimte is voor mensen om hun ondernemende talenten en kwaliteiten in te zetten, zelfs als ze nog van een uitkering leven. Het streven is dat het model van de sociale coöperatie steeds breder geaccepteerd en mogelijk gemaakt wordt voor steeds meer mensen.
In 2023 heeft Stichting Delen geeft meer een bijdrage van €50.000 toegekend aan LaNSCO en het project "From Camp to CampUs" van Movement on the Ground. De looptijd van deze bijdrage is van 2023 tot 2024.