Finders

Financiering voor jouw project vinden. Zo kan het ook.

Zoek fondsen

Wie zijn Finders?

Met Finders doelen wij op goede doelen organisaties. Verenigingen, stichtingen en sociale ondernemingen die zich inzetten voor anderen. Particulieren kunnen geen aanvragen doen voor donaties via FindNFund. Ben je benieuwd hoe jij als Finder sneller en makkelijker Funders kunt vinden? Of hoe je makkelijker aanvragen kunt indienen bij meerdere Funders? Lees hieronder hoe FindNFund Finders faciliteert in de zoektocht naar Funding.

Een geillustreerde afbeelding van een checklist voor Finders

Zoeken. Aanvragen. Funding. Alles op één plek.

Zoeken & vinden

Sneller en beter passende Funders vinden

  • Checkmark iconGevonden kunnen worden en zelf kunnen vinden op basis van de beste algoritmes.
  • Checkmark iconAutomatisch suggesties krijgen voor passende Funders.
  • Checkmark iconFavorieten bewaren.
  • Checkmark iconProfielen en informatie beheerd door Funders zelf.
  • Checkmark iconFunders makkelijk met elkaar kunnen vergelijken.
  • Checkmark iconJaarverslagen en andere relevante documenten van Funders op een plek.

Ook beter gevonden worden?

Een screenshot van de zoekpagina voor funders

Aanvragen versturen

Eén manier van aanvragen bij meerdere fondsen

FindNFund helpt Finders om alleen fondsen te benaderen die potentieel een match zijn. Door de projectcheck weet je zeker dat de aanvraag voldoet aan de randvoorwaarden die een fonds stelt. Dus besteed je alleen tijd aan aanvragen die een kans van slagen hebben. Voor aanvragen bij onze partner Funders kun je informatie hergebruiken en daarmee eenvoudig meerdere aanvragen indienen. Bespaar daarmee tijd en creëer meer ruimte voor de inhoud en impact. Ons aanvraagproces is ontwikkeld in samenwerking met tientallen Finders en Funders.

Een screenshot de pagina waar het scherm voor het indienen van een aanvraag op het FindNFund platform wordt weergegeven

Beheer

Communicatie en monitoring op één plek.

De status van aanvragen makkelijk monitoren en wijzigingen doorgeven indien nodig. Vragen van Funders beantwoorden en direct reageren vanuit het platform. Alle communicatie rondom de aanvraag op één plek zichtbaar voor alle collega’s die daarvoor de autorisatie hebben. Zowel Funder als Finder hebben realtime inzicht in de status en voortgang van een aanvraag. Beide partijen ontvangen notificaties indien er vragen of updates zijn. Dus geen onnodige interactie meer over de status van een aanvraag. Ook al jouw aanvragen beheren op één plek?

Een screenshot een overzicht van aanvragen op de dashboard pagina van het FindNFund platform

Fondsen werven zonder burnout.

Onderzoek in de UK wijst uit dat tijdens de Corona pandemie fondsenwervers kampten met stress, angsten of depressie, als gevolg van hun werk. Bij de helft van de goede doelen organisaties in de UK. Fondsenwerving kan behoorlijk stressvol zijn. Het mogelijk wegvallen van funding. Het niet kunnen realiseren van dat belangrijke project. De ‘harde’ deadlines die gehaald moeten worden. De afhankelijkheid van besluitvorming van fondsbestuurders. Daarbij komt dat het werk regelmatig een repetitief karakter heeft, waar ieder fonds zijn eigen aanvraagprocedure en/of -portal heeft. Tegelijkertijd moeten fondsenwervers energiek, positief en professioneel blijven om zo goed mogelijk hun werk te doen. Over naar FindNFund. Wij vinden dat fondsenwerving minder stress kan en moet opleveren. Zodat mensen zich kunnen richten op datgene waarvoor ze voor deze sector gekozen hebben: de wereld beter maken. Oftewel: Doing Good Done Better.

Hoe FindNFund jou in 6 stappen ondersteunt in fondsenwerving:

Een illustratie voor het registreren bij FindNFund

1. Maak je profiel en project(en) aan

Registreer je eenvoudig via onze website. Start gelijk met zoeken. Ondertussen valideren wij je inschrijving bij de KVK. Zodra die geverifieerd is kun je aanvragen indienen via het platform bij onze partner Funders.

Een illustratie van een computer scherm met daarop een checklist en de titel 'Criteria'

3. Doe een aanvraag

Een potentiële match gevonden? Dien eenvoudig een aanvraag in via ons gestandaardiseerde aanvraagproces. Met behulp van de projectcheck weet je of jouw aanvraag voldoet aan de basisvoorwaarden van een Funder.

Een illustratie van een ophoudende hand waarin een hartje en een geld icoon zitten

5. Overeenkomen financiering

Afspraken maken over financiering en de uitbetaling. Daarna de overeenkomst tekenen en vastleggen. Overeenkomsten worden rechtstreeks gemaakt tussen Finder en Funder.

Een illustratie van een computer scherm met een vergrootglas er op

2. Zoek Funders

Tijd om op zoek te gaan naar passende Funders. Vul zelf onderwerpen in of laat ons algoritme suggesties geven voor de project(en) waarvoor je financiering zoekt.

Een illustratie van een kalender met een melding, een envelop met een melding en een opengeslagen folder

4. Interactie & alle aanvragen op één plek

Via je organisatie dashboard hebben jij en je collega’s het overzicht op alle aanvragen en inzicht in de statussen. Bekijk en beantwoord de vragen en opmerkingen van de Funder. Ook wijzigen op lopende aanvragen geef je makkelijk door.

Een illustratie waarin een rondgang wordt weergegeven van statistieken, een gespreksballon en een envelop met meldingen

6. Monitoren en verantwoorden financiering

Je aanvraag is toegekend! Jij en het fonds kunnen nu samen aan de slag met jullie gemeenschappelijke passie: bijdragen aan een mooiere wereld. Via ons platform kun je eenvoudig contact houden.

Meld je aan

FAQ

De meestgestelde vragen en antwoorden.

Welke informatie is nodig voor een registratie?

Chevron icoon

Voor een registratie is algemene informatie (naam goed doel, contactgegevens etc.) over het goede doel noodzakelijk. Ook is het verplicht een KVK-nummer door te geven. Via deze pagina kun je je registreren. Na je registratie, kun je gelijk een project aanmaken.

Hoe lang duurt het voordat een aanvraag wordt toegekend of afgewezen?

Chevron icoon

Fondsen bepalen zelf binnen welk tijdsbestek zij een aanvraag behandelen. Informatie daarover kun je vinden op het profiel van het fonds.

Welke kosten zijn verbonden aan het gebruikmaken van FindNFund?

Chevron icoon

Op deze pagina lees je alles over onze tarieven.

Hoe zorgen jullie ervoor dat de toegewezen funding veilig bij mij terechtkomt?

Chevron icoon

FindNFund faciliteert de zoektocht naar de juiste match, maar is niet verantwoordelijk voor de uitbetaling. Het toekennen van de aanvraag is een overeenkomst tussen het fonds en het goede doel. Dat betekent dat fondsen verantwoordelijk zijn voor het toekennen van een funding.

Stel dat mijn aanvraag wordt afgekeurd. Kan ik dan de reden van afwijzing inzien?

Chevron icoon

Fondsen zijn verplicht een reden voor afwijzing op te geven. Nadat een aanvraag is afgewezen, kun je de inhoudelijke beoordeling terugvinden in het dashboard.