Funders

Zoek interessante projecten.

Zoek goede doelen

Wie zijn Funders?

Wij doelen met de term Funders op organisaties die goede doelen financieel ondersteunen. Funders kunnen actief van ons platform gebruik maken als zij een KVK inschrijving hebben en als ze willen doneren aan goede doelen organisaties. Je kunt geen donaties geven aan particulieren via FindNFund. Ben je benieuwd hoe jij via ons platform betere aanvragen kunt ontvangen als Funder? Of hoe jullie beoordelingsproces beter en leuker kan worden met FindNFund? Lees hieronder hoe FindNFund het werk van Funders makkelijker, efficiënter en vooral ook leuker maakt. Of neem contact met ons op.

Een geillustreerde afbeelding van een checklist voor Funders

Gemakkelijk. Volledig. Overzichtelijk. Zo kan het ook.

Zoeken & vinden

Alle informatie over Finders en projecten op één plek.

  • Checkmark iconGevonden kunnen worden en zelf kunnen vinden. Op basis van de beste algoritmes.
  • Checkmark iconAlle relevante informatie op één plek.
  • Checkmark iconFavorieten bewaren en automatisch suggesties krijgen voor passende projecten en Finders.
  • Checkmark iconSamen met andere funders informatie delen voor co-funding.
  • Checkmark iconNooit meer te weinig of niet passende aanvragen.
Een screenshot van de zoekpagina voor projecten

Aanvragen ontvangen & beoordelen

Passende projecten,complete aanvragen.

FindNFund helpt Finders om alleen fondsen te benaderen die potentieel een match zijn op basis van de projectcheck. Via een gebruiksvriendelijk aanvraagproces faciliteert het platform Finders om complete en kwalitatief hoge aanvragen in te dienen bij partner Funders. In je profiel kun je het aanvraagproces aanpassen aan jullie eigen wensen. Daarmee zorg je ervoor dat je alleen aanvragen ontvang die ook echt passen bij jullie doelstellingen en criteria. Het proces is ontwikkeld in samenwerking met tientallen Finders en Funders. Funders kunnen alle ontvangen aanvragen behandelen en beoordelen via het platform. Alle communicatie rondom een aanvraag op één plek en zichtbaar voor alle collega’s die daarvoor de autorisatie hebben. Inclusief de communicatie met de aanvrager zelf. Nooit meer mailtjes kwijtraken in een mailbox.

Een screenshot de pagina waar het scherm voor de project check voor een aanvraag op het FindNFund platform wordt weergegeven

Beheer

Communicatie met Finders en collega’s op één plek.

Alle aanvragen makkelijk bekijken en monitoren met meerdere collega's. Zowel Funder als Finder hebben realtime inzicht in de status en voortgang van een aanvraag. Beide partijen ontvangen notificaties indien er vragen of updates zijn. Dus geen onnodige interactie meer over de status van een aanvraag. Het platform faciliteert dat je met meerdere collega's en bestuurders in diverse rollen en bijbehorende autorisaties kunt samenwerken. Deel lijstjes met favorieten, maak notities en stuur elkaar direct berichten. Monitor jullie activiteiten en funding en stuur bij op basis van real time statistieken.

Een screenshot een overzicht van een aanvraag op het FindNFund platform

Minder gedoe. Meer impact. Het kan.

De theatervoorstelling die niet kostendekkend is. Faciliteiten voor mensen met een handicap. Bescherming van natuur en milieu. Kwetsbare jongeren helpen hun talenten te ontwikkelen. Slechts een paar voorbeelden waar fondsen een cruciale rol in de maatschappij spelen. Door financiële hulp te bieden waar andere partijen dat niet kunnen of willen doen. Ieder fonds kent echter haar eigen criteria en richtlijnen. Met een eigen (online) aanvraagprocedure. Voor veel goede doelen is daarmee de drempel hoog. Waar vind ik het passende fonds? Welke informatie moet ik precies aanleveren? Wat kan ik precies aanvragen? Hoe kom ik in contact met het fonds? En dat voor ieder fonds op een andere manier. Het resultaat voor fondsen? Teveel of juist te weinig aanvragen. Niet of beperkt passende aanvragen. Alleen aanvragen met betrekking tot één van de doelgebieden. Ontbrekende informatie. Veel onnodige communicatie. Dus veel onnodige werkzaamheden aan zowel de kant van Funders en Finders. Dat kan beter. FindNFund maakt het mogelijk. Door de match te maken op basis van volledige profielen. Door een projectcheck uit te voeren voordat een aanvraag wordt ingediend. Met een uniform aanvraagproces dat voor alle partijen efficiënt is. Ook voor goede doelen. Daarmee bespaart iedereen veel tijd en geld.

Doing good done better voor Funders : in 6 stappen

Een illustratie voor het registreren bij FindNFund

1. Maak je profiel aan en personaliseer jullie proces

Registreer je eenvoudig via onze website. Bepaal aan welke criteria aanvragen moeten voldoen om bij jullie in aanmerking te komen voor funding. Je kunt deze criteria op elk moment aanpassen en verwijderen.

Een illustratie van een computer scherm met daarop een checklist en de titel 'Criteria'

3. Ontvang aanvragen

Door de projectcheck die altijd uitgevoerd wordt door de Finder voor het doen van een aanvraag ben je zeker dat een aanvraag aan jullie basisvoorwaarden voldoet.

Een illustratie van een ophoudende hand waarin een hartje en een geld icoon zitten

5. Overeenkomen financiering

Afspraken maken over financiering en de uitbetaling. Daarna de overeenkomst tekenen en vastleggen. Overeenkomsten worden rechtstreeks gemaakt tussen Finder en Funder.

Een illustratie van een computer scherm met een vergrootglas er op

2. Zoek Finders

Bekijk alle projecten van Finders die actief op zoek zijn naar funding. Vul zelf onderwerpen in of laat ons algoritme suggesties geven voor de project(en) waar je funding aan wilt geven. Een interessant project en/of Finder gevonden? Nodig ze snel en vrijblijvend uit voor het indienen van een aanvraag.

Een illustratie van een kalender met een melding, een envelop met een melding en een opengeslagen folder

4. Alle aanvragen behandelen op één plek

Na het ontvangen van een aanvraag, is het tijd om de aanvraag te beoordelen. Via je organisatie dashboard hebben jij en je collega’s het overzicht op alle aanvragen en inzicht in de statussen. Ons platform ondersteunt jullie beoordelings-proces en de communicatie tijdens dat proces met de Finder.

Een illustratie waarin een rondgang wordt weergegeven van statistieken, een gespreksballon en een envelop met meldingen

6. Monitoren en verantwoorden financiering

Een passende Finder gevonden en de aanvraag toegekend? Samen met de Finder kun je aan de slag met jullie gemeenschappelijke passie: bijdragen aan een mooiere wereld. Via ons platform kun je de status van het project monitoren en eenvoudig contact houden.

FAQ

De meestgestelde vragen en antwoorden.

Hoe zorgen jullie ervoor dat we niet worden overspoeld door aanvragen?

Chevron icoon

Enkel goede doelen die voldoen aan de, door jullie opgestelde, basiscriteria kunnen een aanvraag doen. Dat betekent dat er geen onnodig tijd gaat zitten in het behandelen van aanvragen die niet passend zijn. Ook is het mogelijk de optie voor het indienen van aanvragen door goede doelen op ieder gewenst moment tijdelijk stop te zetten.

Hoe lang hebben we de tijd om een aanvraag te behandelen?

Chevron icoon

Fondsen bepalen zelf het tijdsbestek waarin ze een aanvraag willen behandelen. Dit wordt ook getoond op het profiel. Je kunt zowel de doorlooptijd van een aanvraag als specifieke vergaderdata, waarin aanvragen worden behandeld, aangeven in je profiel.

Hoe verloopt het toekennen van een funding?

Chevron icoon

FindNFund faciliteert de zoektocht naar de juiste match, maar is niet verantwoordelijk voor de uitbetaling. Het toekennen van de aanvraag is een overeenkomst tussen het fonds en het goede doel. Dat betekent dat fondsen verantwoordelijk zijn voor het toekennen van een funding.

Welke informatie is nodig om mijn fonds te registreren op FindNFund?

Chevron icoon

Voor een registratie is algemene informatie (naam fonds, contactgegevens etc.) over het fonds noodzakelijk. Ook is het verplicht een KVK-nummer door te geven.

Welke kosten zijn verbonden aan het gebruikmaken van FindNFund?

Chevron icoon

Op deze pagina lees je alles over onze tarieven.

Kan ik meerdere aanvragen ontvangen en behandelen?

Chevron icoon

Zeker. Je kunt onbeperkt aanvragen ontvangen als je member wordt. Alle aanvragen worden overzichtelijk gepresenteerd in het online dashboard waar jij en je collega’s allemaal toegang tot hebben.